A felületek karbantartása

A lakkal lezárt felületeket enyhén vizes ruhával át lehet törölni. Az olajozott felületeket nagyon enyhén vizes ruhával szintén át lehet törölni, de utána ajánlott egy jobb minőségű méhviaszos bútorápolóval is áttörölni. A lakkozott felületű ágyaknak is jól esik időnként egy kis méhviaszos bútorápolás.

 

Ha komolyabb sérülés éri az ágy felületét, akkor azt valószínűleg csak mi tudjuk kijavítani. Ilyenkor vissza kell hozni az elemet és kijavítjuk önköltségi áron.

 

Fa elemek, szerkezetek karbantartása

 

Az ágyak elemeit famenetes szerelvényekkel erősítjük egymáshoz. Ezeket a szerelvényeket időnként meg kell húzni, ami egy pár másodperces mozdulatot jelent. A gyerekágyak legtöbbje imbusz fejű facsavarral szerelt, az ehhez szükséges kulcs a modern ember kelléktára, ezért gyakorlatilag mindenkinek akad odahaza. A fa száraz melegben (például a téli fűtési szezon alatt) kicsit enged, ezért kora tavasszal általában érdemes újra meghúzni az imbusz fejű csavarokat.

 

 

A leesésgátlók egyik rögzítési pontja az ágyak fej vagy lábvége, a másik általában az ágyoldal. Itt általában belülről kerül rögzítésre. Ha a leesésgátlók kicsit meglazulnak, itt lehet megerősíteni (meghúzni) őket.

 

Az ágydeszkákat mi az ágyoldal duplunglécéhez rögzítjük szereléskor. Ezek el nem nagyon szoktak mozdulni. Egy-egy néha eltörhet, főleg ha matrac nélkül rááll a nagyobb gyerek. Ilyenkor szóljatok és adunk másikat.

 

Az ágyneműtartók közül a beépített típust érdemes megemlíteni még. Itt fém fióksíneket használunk. Ez nagyon könnyű mozgatást tesz lehetővé még akkor is, ha a fiókok meg vannat pakolva.  

 


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés