A felületkezelésről

Az esetek jelentős, de nem túlnyomó részében natur lakkozott felületeket rendelnek tőlünk. A natur lakkozott azt jelenti, hogy a fát színében hagyjuk és csak színtelen lakkot kap. Így a fa természetes színét lehet látni a lakk alatt. Ez a szín idővel beérik, fenyőfánál sárgul-vörösödik, a bükkfa barnul, a tölgyfa feketedik. A felhasznált lakk vízbázisú, oldószermentes, környezetet és kollegáinkat is kímélő kivitel.

 

 

 

 

A natur nem csak lakkot jelent, de …

Natur felületet nem csak lakkal lehet elérni, hanem természetes felületkezelő anyagokkal is. Ezek döntően viaszok és olajok. Előnyük a garantáltan természetes hatás, igazán más hangulatúak, mint egy lakkozott bútor. Az olaj beszívódik a fába, nem zárja le a fa felületét, lélegezni hagyja a fát. A viasz egy természetes védőréteggel vonja be. A természetes felületkezelésre van kínálat idehaza, de a kínált anyagok nem praktikusak és pláne nem alkalmazkodtak a gyerekágyakkal szemben támasztott szülői igényekhez. Még mi is dolgozunk ezen a területen, elsősorban azért, mert a felületkezelő anyagainkat saját magunk fejlesztjük, elsősorban nem idehaza kapható alapanyagokból dolgozunk, hanem a sokkal fejlettebb erdélyi faipar felületkezelési technológiáival.

A natur olajozott felületre már kipróbált anyaggal rendelkezünk, de ezt az anyagot inkább keményfa esetén tudjuk ajánlani, tölgyfa vagy bükkfa ágyakra jó. Puha fára (fenyő) nem. Puha fára most fejlesztünk egy speciális viaszt, méhviasz és pálma viasz keverékéből. A viaszolás előnye, hogy sem a felhasználót, sem a készítőt és sem a környezetünket nem terheli meg, elkészítése egyszerű. A viasz hátránya, hogy nem olyan praktikus, mint egy lakkozott felület, amely gyakorlatilag lemosható. A viaszolt felület idővel megkophat, karban kell tartani, ugyanakkor nagyon szép, természetes hatású.

 

Sokat pácolunk is …

A natur felületeket a pácoltak követik. A pácolás a fa színezését és végül lelakkozását jelenti. Pác alatt a fa színe kevésbé, erezete viszont erősebben látszódik. Nagyon sok színűre lehet pácolni a fát. A legkedveltebb színek a bükk különböző árnyalatai, a cseresznye különböző árnyalatai, a dió különböző árnyalatai. Bármilyen pácolt színt elkészítünk, vevőink általában a fenyőfa alapanyagú ágyuk pácolásával bíznak meg bennünket.

Egyedi színeket is örömmel elkészítünk, ebben az esetben színmintához kell jutnunk. Itt rugalmasak vagyunk. Ha nektek elég, ha csak megközelítőleg lesz hasonló a szín, mondjuk 80-90 százalékban, akkor elég egy e-mailen küldött, nagyjából színhelyes kép is színmintának. Ha még pontosabb színt szeretnétek kapni, akkor hozzatok színmintát nekünk, a gyerekszobában bent lévő bútor vagy padló egy darabját, vagy válasszatok a nálunk látható színminták közül. Így még pontosabb lesz az ágyatok színe. Egyedi színek keverések esetén 3.000, azaz háromezer forint színkeverési díjat számolunk fel.

 

Színek fenyőfán:

 

 

           Dió koptatva                                Dió matt lakk                              Égerfa pác

 

 

            Cseresznye pác                      Fehér bükk                             Juhar utánzó

 

   Klasszikus dió selyemlakk        Klasszikus dió enyhe pirossal         Leskvik selyemlakk

 

 

 


      Modern dió selyemlakk                 Nyírfa selyemlakk               Öreg fenyő selyemlakk

 

 


          Tölgy selyemlakk                   Vörös bükk selyemlakk               Juharfa utánzópác

 

 


        Nyírfa utánzó pác                     Tölgyfa színű matt lakk

 

 

Mikor válassz fehér felületű ágyat gyerekednek?

Ha fehérek a meglévő gyerekbútorok, akkor mindenféleképpen. De akkor is választhatod, ha nem fehérek, de a fehér szín menni fog a gyerekszoba bútorai közé, például bükk vagy tölgy színű bútorok. Ha nem tudod eldönteni, küldj egy képet a gyerekszobáról és segítünk eldönteni!

Fehér felületek fenyőfán:


    Fehér lazúros felület                   Fedett fehér fényes lakk           Fehér lazúros selyemlakk


     Tört fehér selyemlakk                Fedett fehér selyemlakk

Fehér felületek tölgyfán:


Erősen koptatott selyemlakk            Lazúros selyemlakk                         Meszes fehér


     Öreg fehéren friss fehér                Öreg fehér koptatva                 Provance selyemlakk

Öreg fehér erősen koptatva


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés