Fontos részletek

 

Nagyon sokszor érzem azt, hogy az apró részletek mennyire fontosak nektek. Sokszor nem mindegy az ágyneműtartó fiókok fiókhúzója, a dekorációhoz használt betűk formája, a fiókfront elhelyezkedése, az ágy magassága és sok más részlet.

 

1. Leesésgátlókról és típusaikról

 

Leesésgátlók kapcsán a legfontosabb információ az, hogy mindenkinek olyan készül, amilyent szeretne, gyereke számára ideális. Ez után a részletek.

A leesésgátlók lehetnek tiplikkel az ágyhoz rögzítettek (ez az olcsóbb változat, a Praktik 9ox2oo-as gyerekágyon például, vagy a Huncut Pocakoson, Lusti pocakoson), és lehet két függőleges tartóval készült (ez az igényesebb változat). Ez utóbbit szinte nem hagy nyomot az ágykereten, mert belülről, az ágyoldal belseje felül szoktuk odarögzíteni az ágyakhoz.

Más szempontok szerint a leesésgátlók lehetnek egy, két vagy több sorosak, attól függően, hogy milyen magas kivitelre van szükség.

És még egy nézőpont, amely szerint lehet „léces” vagy „teli”. Azaz közökkel rendelkező vízszintes lécekből álló, vagy közök nélküli, teli kivitel. Ilyet akkor szoktak rendelni, ha az ágyikó hátsó oldala hideg fal felé néz, és azt sem szeretnék, hogy a plüssmacik az ágy mögé hulljanak.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Fiókok, ágyneműtartók, vendégágyak

 

Az egyszerű görgős, alágurítós kiviteltől kezdve az összetett, pormentes kivitelekig készítjük az ágyak alatti helykihasználás módjait.

 

a, Görgős alágurítós kivitelek: A legegyszerűbb ágy alatti megoldások. Előnyük a kedvező ár, hátrányuk, hogy a görgők koptathatják a padlót, nem járnak annyira egyenesen, kicsit porosodnak. De nem veszélyes, nagyon sokan választják ezt az egyszerű kivitelt. Ha ilyen ágyneműtartót rendelsz, az ágyadon belül ütközőket szerelünk fel, hogy az alágurítós ágyneműtartód ne guruljon be teljesen az ágy alá.

 

 

 

 

 

 

b, Beépített ágyneműtartók gyerekágyak alá: Megrendelőink az elmúlt években szinte kikövetelték tőlünk a bútorboltokban látható megoldásokhoz képest igényesebb részleteket. Az egyik első volt az ágy alatti fiókok megfelelő színvonalú kialakítása. Így született meg a gyerekágyak alá készülő kétfiókos ágyneműtartó rendszer. Ennek lényege, hogy a fiókok nem a földön gurulnak, hanem egy fa kereten csúsznak. A fa keret egy alsó és felső elemből áll, két oldalelem zárja le a két oldalát és hátulról is zárt. Mindezek következtében a gyakorlatban szinte tökéletesen pormentes. A fiókok nem fém sínen csúsznak, hanem fán. A fém sín elég tetemes (3-4cm!) helyet elvesz mélységben a fiókokból, ami egy gyerekszobában már érzékeny veszteséget okoz, hisz' mennyi mindent kell elpakolni! A fémsínek luxusát ráadásul tökéletesen pótolja egy nagy adag szappan a fiókok alsó élére és a fa keret felső lapjára, amit elég félévente megismételni.

Az előbb leírt kialakítás miatt a gyerekágyak fiókrendszerek tulajdonképpen önálló bútorelemek, mintha egy speciális komód lenne az ágy alatt. Emiatt a fiókrendszerek szabadon megfordíthatóak, amennyiben például az ágykeret új helyre kerül. A képeket érdemes megnézni!

 

 

 

 

 

Amennyiben több, mint két fiókot építünk a gyerek ágykeretek alá (ezek jellemzően egyedi igény alapján készülő beépítések), akkor is a fenti „szappanos” elvet használjuk, nagyon fontos légköbméterek nyerve így, az anyukák örömére!

 

 

c, vendégágyak és ágyneműtartós vendégágyak

 

Vendégágyakat és ágyneműtartós vendégágyakat leginkább gyerekágyak szoktunk készíteni. Hiszen milyen szuper az, ha a haverpajtikkal vagy a legjobb barátnőkkel ott alvós partit rendeznek a gyerkőcök, nem igaz??

Ötféle vendégágy megoldást készítünk, itt egy összefoglaló videó róluk: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=C5Y9nt-MZQg&t=1s

 

Ebből mindenki ki tudja választani a számára ideálisat vagy ha nem, egyedit készítünk számára!

A vendégágy megoldásainkat bármelyik ágy keret típusunkkal kombinálni lehet, azaz a vendégágy mellé ágykeret típust is válassz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Fiókhúzók típusai

 

Néhány éve esett le a tantusz, hogy mennyire fontos ez az apró pont a nektek. Több megoldást is kínálunk, aki más szeretne, annak örömmel halljuk az igényét!

A legnépszerűbb az esztergályozott kis gömb, igazán cuki, saját tervezés és kivitelezés.

 

 

 

 

 

 

 

Második legnépszerűbb az úgynevezett „fagylaltos”. Ebben az esetben a fiók frontján nem látszik semmi, e mögé lehet nyúlni és kihúzni az ágyneműtartót.

 

 

 

 

 

 

 

Rajtuk kívül lehet még antikolt fém, ezt jellemzően szintén antikolt ágykeretekhez használjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vagy egyszerű egyenes, inkább fiús ágyakhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vagy bármi más, amit szeretnél...:)

 

 

4. Egyedi dekorációk, festések

 

Erre vonatkozóan mi is szívesen javaslunk dekorációt, amelyet természetesen saját bútorfestő kolléga segítségével maradéktalan ízléssel fel is festünk. Vagy várjuk a saját elképzeléseket, amelyeket könyvekből, filmekből, internetről be lehet gyűjteni.

 

 


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés