Milyen egy jó gyerekmatrac?

Egy jó gyerekmatrac egészséges, jól szellőzik, huzata mosható, bírja a strapát, de a legfontosabb, hogy használója jól alszik rajta.

Az Ágymester Manufaktúra célja az, hogy gyerekek számára olyan jó minőségű gyerekágyakat és gyerekmatracokat biztosítson, melyek tartós használata egészséges. Az elmúlt években speciális gyerekmatrac kínálatot hoztunk létre, felhasználva a tapasztalatokat és visszajelzéseket, melyeket vásárlóinktól kaptunk. Ezt a kínálatot folyamatosan fejlesztjük, a fejlesztési irányokra vonatkozó szülői észrevételeket, változtatási javaslatokat örömmel vesszük!

 

És most jöjjenek hasznos tanácsaink, értékes információk a gyerekmatracok területén:

 

Gyerekmatracok és korszakaik

 

2-4 év

Jellemzően kis tesó születése vagy a rácsos ágyban előre megfontolt szándékkal elkövetett rosszalkodás bűncselekménye miatt kapnak a gyerkőcök egy számmal nagyobb ágyat kettő, három vagy négy évesen. Az esetek többségében 80x160-as matracméretűt, de nem ritkán nagyobb méretet.

A leggyakrabban a babák kókusz matracon alszanak a kiságyban. Nekik mindenféleképpen tiszta kókusz vagy egyik felületén erős kókusz vázat tartalmazó matracot érdemes venni. Ennek indoka nem ortopédiai, inkább praktikus. Higiéniai szempontokból jobban kezelhető a kókusz felülete. A kettő-négy évesek kis súlya sem indokolja még, hogy puhább felületen aludjanak, a kókusz ebben a korban ideális, de főleg praktikus.

Ha nagyobb igénybevétel, sok ugrálás, nyúzós használat vár a gyerekmatracra, akkor az extra terhelést bíró, megerősített táskarugós matracunkat ajánljuk!

A matracok higiénikus használatáta matracvédők biztosítják. Fontos hogy minden gyerekmatracunk huzata le cipzárazható és 60 fokon mosható.

 

4-10 év

Ebben a korban már jelentős a gyerekek súly gyarapodása. Ezért indokolt a kókusznál puhább felülettel rendelkező gyerekmatrac vásárlása. A kókusz jó tartást ad, ezért szinte minden gyerekmatracunknak része, leginkább a matrac magjában.Az ágyát nyugodtabban használó gyerkőcöknek a kókusz vázú gyerekmatracokat ajánljuk, az ugráló, matracukat nyúzó gyerekek számára extra erős táskarugós matracokat kínálunk.

 

10-20 év

Ez már inkább a fiatal felnőtt kategória. A 90x200-as kínálatunk legjobbjait ajánljuk nekik, a "Biokölyök" vagy a "Rosszcsont extra" matracokat. Szívesen elkészítjük ezek megerősített, vastagabb változatát is.

 

Gyerekmatracok és praktikus szempontjaik

 

Ortopédia

Minden a honlapjainkon kínált gyerekmatrac, gyerekek számára kényelmes és egészséges. A legegyszerűbb hab alapanyagok is rugalmasak és nagy sűrűségűek. Elég fontos területe a gyerekek életének az alvás, nem olcsót és nem drágát, hanem inkább a számukra megfelelő matracot érdemes választani.

 

Higiénia

Nagyon fontos területe a gyerekmatrac választásnak, mert a gyerkőcök általában sokat verejtékeznek, gyakrabban betegek, kisebb vagy nagyobb baleseteket okoznak. Ezeket a szempontokat kevésbé a matracon belül, inkább a matracon kívül lehet megoldani. Nézzük sorjában. A kókusz jól szellőzik, könnyen tisztítható, ezért ideális alapanyag gyerekmatracokhoz. A hab alapanyagok ugyanakkor kényesek ebből a szempontból, mert lassan száradnak ki. Különösen a latex. A matrachab kiszellőzik, de lassan, a hideg hab cellaszerkezete miatt jól szellőzik, ráadásul egy olyan változatát alkalmazzuk, amely egy antibakteriális adalékanyagot tartalmaz. Mindezek miatt a matrachabot és a hideg habot formára vágott kivitelben tesszük a gyerekmatracainkba. A formára vágott felületen alszanak a gyerekek, ez a kialakítás jelentősen javítja a matrac szellőzését. További előnye, hogy a légrésekben a test felmelegíti a levegőt, kellemes meleg vacok hangulatot alakít ki az ágyban.

 

Huzatok, és ami azokon túl van

A matrac higiéniája elsősorban nem a matractest alapanyagain, sokkal inkább a matractestet körülvevő anyagokon múlik. Minden gyerekmatracunkat levehető huzattal látjuk el, amely hatvan százalék mérettartó pamutot és negyven százalék főzhető poliésztert (műszálat) tartalmaz, steppelt, strapabíró, le cipzárazható, könnyen visszahúzható és negyven fokon mosható. Praktikus és erős.

Ha még fokozottabban akar egy szülő figyelni a matrac higiéniájára, akkor vásárolhat az általunk kínált gyerekmatracokhoz matracvédőket is.Ebből két típus van:

Az Az egyik úgynevezett „szellőző nylon” alapanyagú, vízzárós matracvédő. Az egyik fele szellőző nylon, a másik frottír. Négy füllel rögzíthető a matrachoz. 80x160-as, 90x200-as valamint egyedi méretekben is elkészítjük.

A  A másik matracvédő nem vízzáró. Ez a mosható, pamut matracvédő. Olyan alapanyagból készült, amely főzhető, kilencven fokon mosható. Ez jelenti az érdemi antibakteriális védelmet, nem az alapanyagok önmagukban. Alapanyagok tulajdonságai által nem tudunk bakteriális védelmet kialakítani. Ha óvni szeretné gyermekét a baktériumoktól és atkáktól, arra a megoldást a főző mosás jelenti. A mosható pamut matracvédőnket kilencven fokon ki lehet mosni, az alap matrac huzatunk pedig negyven fokon mosható. Ezt a megoldást, ezeket a huzat és matracvédő anyagokat egy kedves vásárlónkkal választottuk ki, aki allergológus szakorvos. Nyitottak vagyunk arra, hogy ezen a kínálaton még javítsunk, változtassunk, fejlesszünk. Minden visszajelzést örömmel fogadunk!

 

Matractest, matrachuzat, matracvédő, lepedő

Így néznek ki a rétegek egymáson: legalulra kerül a matractest, ami kókuszból, hideg habból, matrachabból vagy latexből készül, ezt körbeveszi egy matrachuzat, ami le cipzárazható és negyven fokon mosható. Erre vásárolhatunk egy matracvédőt, vízzárós vagy nem vízzárós, de főzhető kivitelben, majd erre húzhatjuk a lepedőt. A lepedők alapanyaga száz százalék pamut, fehér és színes színekben kapható gumis szélű. Különböző méretekben kaphatók (60x120cm, 70x140cm, 80x160cm, 90x200cm).

 

A gyerekmatracok alátámasztása

A gyerekmatracok számára jó szellőzést biztosító alátámasztásról gondoskodjunk. Ideális a fenyőfa deszkasor hat-hét centiméteres léctávolságokkal. A farugós rácsok is ideálisak, egyedül a tömör alátámasztást kerüljük, mint pld. egy teli faforgács lap.

Bár gyerekmatracaink alapvetően gyermekek súlyához vannak tervezve, alkalmanként egy felnőtt súlyát is elbírják. A 80x160-as matracaink általában negyven-ötven, a 90x200-as matracaink hatvan-hetven kilogrammos maximális terhelésre készültek.

 

A matracok garanciáiról

Gyerekmatracaink garanciális ideje egy év.

 

Gyerekmatracaink alapanyagairól

Gyerekmatracaink alapanyaga az antibakteriális hideg hab, a latexált kókusz, a latex, a matrachab, a negyven fokon mosható steppelt matrachuzat, a szellőző nylon, a mosható pamut. Gyerekmatracainkat ezekből az alapanyagokból készíttetjük 60x120-as, 70x140-es, 80x160-as, 90x200-as valamint egyedi méretekben is.

 

 

Mit kell tudni ezekről az alapanyagokról külön-külön?

 

„Antibakteriális” hideg hab 

A hideg hab a szivacsnál rugalmasabb matrac hab típus. Lényegesen magasabb alváskomfortot biztosít a közönséges szivacsmatracnál. A hideghab jobban követi a test körvonalait, a hideghabból készült matracok lényegesen rugalmasabbak és jobb alátámasztást biztosítanak, nem deformálódnak. A hideghab szerkezetében található csatornácskák biztosítják az egyenletes folyadék elvezetést, illetve a matrac hatékony szellőzését.

Gyerekek számára ideális változata az „antibakteriális” hideg hab. Ennél a hideg hab típusnál a matrac alapanyaga egy úgynevezett ultra-fresh adalékanyagot tartalmaz. Ez az alapanyag kedvezőtlen környezet teremt az atkák és egyéb kórokozók számára, így azok nem tapadnak meg a matrac anyagában. Ilyen értelemben „antibakteriális”, azaz higiénikus alváskörnyezetet biztosít. Ám nem száz százalékban antibakteriális! Antibakteriális környezetet kilencven fokos mosással tudunk teremteni, amennyiben ilyen matracvédőt használunk. Ezek fontos kérdések allergiás gyerekek esetén! Ezt a témát fiatal allergológus orvos vásárlóinkkal jártuk körbe. Az ő tanácsukra vezettük be a kilencven fokon mosható pamut matracvédőt. Hideghab matracainkat jellemzően formára vágott (tojástartó) kivitelben kínáljuk. Ez a formai megoldás elősegíti a matrac szellőzését!

 

Latexált kókusz 

A latexált kókusz is tiszta kókusz, csak lényegesen rugalmasabb a latexálás nélküli kókusznál (a latexálatlan kókuszt arról ismerjük meg, hogy nagyon kemény).  A legendákkal ellentétben nem antibakteriális, mitől lenne az? Viszont könnyen tisztítható, ilyen értelemben könnyű tiszta alváskörnyezetet teremteni gyerekeink számára. Rugalmas, a testnek jó tartást adó alapanyag, matracváznak tökéletes.

 

Latex

Gyerekmatracok szempontjából a legkevésbé praktikus alapanyag, mert nehezen szellőzik. Ugyanakkor természetes alapanyag (tulajdonképpen habosított gumi), ezért ajánljuk azoknak, akik természetes alváskörnyezetet szeretnének teremteni gyermekük számára.

 

Matrachab

Egy viszonylag olcsó alapanyag, érzetre hasonlít a szivacshoz, de annál valamennyivel rugalmasabb, ortopédikusabb. Önállóan formára vágott (tojástartó) kivitelben kínáljuk. Ez a formai megoldás javítja a matrac szellőzését!

 

Matrachuzat alapanyaga

Minden matracunkat egy hatvan százalék pamutot és negyven százalék műszálat tartalmazó huzattal kínáljuk steppelt kivitelben. Három oldalon cipzárazva. 

 

Szellőző nylon:

A vízzárós matracvédőnk alapanyaga, A folyadékot nem engedi át, de mégis szellőzik. Hatvan fokon mosható.

 

Mosható pamut

Valódi antibakteriális környezetet teremthetünk vele, mert kilencven fokon mosható, mégis természetes alapanyag.

 

 

 

 


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés